Hjelpetøyler

Hvorfor bruke hjelpetøyler?

Alle hjelpetøyler (unntatt martingal) brukes for å få hesten til å arbeide i riktig form ved at hesten trår lenger innunder seg, hever ryggen og bøyer nakken. En hest som ikke går i rett form, har ofte svakere ryggmuskler. At hesten bøyer nakken, behøver ikke å bety at den tråkker under seg og arbeider riktig.

Glidetøyler

Brukes forsiktig av trente ryttere for å hjelpe hesten til å arbeide i rett form. Festes i salgjorden og løper gjennom bittringene, samme tøylefatning som ved ridning med kandar. Er bedre enn “strikk” for en god rytter fordi det er lettere å gi etter med glidetøyler.

Martingal Brukes ved sprangridning og på hester som slår opp med hodet. Skal henge løst når tøylene er anstående. Pass på at du ikke strammer martingalen for mye, den skal ikke brukes for å få hesten til å gå på tøylen. Man må bruke tøylestoppere slik at martingalringene ikke henger seg fast i tøylespennen. En martingalstopper festes rett ovenfor halsremmen og hjelper til med å holde alt på plass.
Thiedemantøyle Virker som en fast glidetøyle, men du har bare en tøyle i hånden. Stillbar i faste innstillinger.
"Strikk" Brukes ved longering og ridning for å få hesten til å søke seg ned og fram, og er en ”snillere” variant av glidetøylene. "Strikken" festes enten under magen på hesten eller på sidene og skal spennes slik at den slutter å virke når hesten gir etter på tøylen.
Innspenningstøyler Brukes ved longering for at hesten skal gå i rett form og bruke ryggen. Pass nøye på at tøylene er like lange og at de ikke spennes for stramt.
Chambon Brukes mest ved longering. Hjelpetøylene skal gå gjennom ringen i nakkestykket og festes i bittringen. Ikke dra for hardt, når hesten har rett form, skal tøylen henge slakt.
Gogue Brukes ved longering og ridning for å få hesten til å forlenge og senke nakken. Går gjennom nakke- og bittring.

Handlevogn

0  artikler ligger i din handlevogn
Totalt: 0 Kr inkl. mva.
Norge | Alle priser i NOK

Kjøp sammen!

Handle for over 2000,-, så spanderer vi frakten!

Ukens tilbud!

Leietau
Artikkelnr.. 420058
Nå 15 Kr

Våre bestselgere

Såler
Artikkelnr.. 290098
Nå fra 39 Kr
Ridestrømper Classic CRW®...
Artikkelnr.. 140067
69 Kr
Leietau
Artikkelnr.. 420565
29 Kr
3-fingervanter
Artikkelnr.. 150346
119 Kr
Grime Neopren Claridge Ho...
Artikkelnr.. 410512
59 Kr