• . 60 dagers åpent kjøp!*
  • . Vi sender innen 1-3 dager
  • . Frakt 49 kr - gratis frakt over 2000 kr!

 

Hööks historie - Hööks

Hööks historie

Hööks historie

Fortellingen om Hööks begynte allerede i 1931. Da startet Bengt Hööks stefar, Oscar Waern, et lite salmakeri i Eksjö i Småland.

På 1930- og 1940-tallet var hesten framfor alt et redskap innen jordbruket og hæren. Å bruke hesten til å ri eller til andre fritidsaktiviteter var svært uvanlig - det var stort sett et ukjent begrep.

De fleste byer hadde den gang sitt eget salmakeri, men Oscar Waerns bedrift ble kjent over hele Norden og kom til å bli en viktig leverandør til det svenske forsvaret.

Hesten var en viktig del av menneskenes hverdag, og Oscar Waerns foretak vokste. Da det var på sitt største, hadde han ca. 100 ansatte (fra 15 forskjellige nasjonaliteter!) i sju forskjellige verksteder. Man framstilte først og fremst seletøy og saler - alt ble sydd for hånd!

Den største enkeltordren til forsvaret var på hele 5000 seler. Oscar Waern fikk medalje av kong Gustav V for sin innsats under krigen.

På 1950-tallet ble forutsetningene endret. Samfunnet ble motorisert, og hestene spilte en stadig mindre rolle. Dette medførte at antallet hester ble redusert og det skulle ta mange år før trenden snudde. Først på 1970-tallet gjennomgikk ridningen en stor forvandling, fra å være en sjelden foreteelse til å bli en folkesport. Og antallet hester økte igjen.

Bengt Höök, som i flere år hadde reist rundt i Sverige som selger av hesteutstyr, kjøpte bedriften av sin far i 1976. Hööks Hästsport var født!

Nye vinder!

Vår streben etter å tilby kundene bedre kvalitet til lavere priser var banebrytende! Responsen var enorm og foretakets popularitet økte raskt.

Den første postordrekatalogen ble sendt ut i 1979. Det var en veldig enkel katalog - 16 håndtekstede sider som ble trykt i svart-hvitt. De etterfølgende katalogproduksjonene utviklet seg i takt med foretaket.

Hööks vokser

Foruten å selge varer i butikken i Mossebo og på postordre, reiste Bengt i mange år rundt med familien og solgte på markeder og stevner over hele Sverige. Dette ble satt stor pris på og gjorde at det ble skapt kontakt med mange interessante og hyggelige hestemennesker.

På midten av 1980-tallet var de gammeldagse lokalene i Mossebo for små. Bedriften flyttet inn til Tranemo i 1986, der både butikken og postordren fikk sjansen til å vokse.

I 1988 ble Bengt Höök salmakermester.

Eiendommen i Tranemo ble bygd ut flere ganger i løpet av noen år, før det ble klart at det var behov for større omveltninger. For å kunne møte den store etterspørselen ble det i år 2000 vedtatt å flytte til nybygde lokaler i Borås.

I takt med at ridesporten og Hööks vokser, har også hesteutstyret utviklet seg til å bli mer funksjonelt og moteinspirert. Dette har vi tatt utgangspunkt i med egen produktutvikling. Økte mengder har medført at nye produkter kan utvikles direkte hos produsenten, og prisene holdes nede.

Internett

I 1999 introduserte vi hjemmesiden på internett i Sverige, Norge, Danmark og Finland, noe som straks ble en stor suksess! I tillegg til å bestille varer og kataloger kan nå kundene få informasjon og tips om hester og hesteutstyr. Hjemmesiden er i dag en av de mest besøkte innen hestebransjen i Norden!

Butikkene

I 1992 ble den første butikken åpnet på et annet sted - Trollhättan - og i takt med at foretaket vokser, åpnes flere butikker.

Våre butikkåpninger pleier alltid å være populære, og vi merker tydelig at vi er etterlengtet på nye steder!

Personalet i våre butikker er selv hestefolk som gjerne gir av sine erfaringer og kunnskaper. Vi kan hest!
(Mer info om butikkene finner du her!)

I dag & i morgen

Hööks er i dag størst på hestesport i Norden. Vi omsetter for ca. 450 millioner SEK millioner svenske kroner og har ca. 350 engasjerte medarbeidere som står på for kundene våre.

I dag er vår hjemmeside sammen med våre butikker og katalogen våre viktigste redskaper for å nå deg som kunde.

Vi har en arv av kunnskap, produktutvikling og serviceinnstilling som har sin opprinnelse nesten 80 år tilbake i tid. Ved at vi er til stede for våre kunder 24 timer i døgnet, sju dager i uka, gjør vi alt for å imøtekomme de krav som stilles til oss.

Hjørnesteinene i vår virksomhet er at vi skal være serviceinnstilt, kvalitetsbevisste, rimelige i pris, engasjerte og lydhøre.

Har du synspunkter (både ris og ros), vil vi gjerne at du sier fra til oss, slik at vi kan fortsette å utvikle oss for ditt beste! (Kontakt oss her!)