Reflekser

Det å anvende reflekser er en veldig billig forsikring. Allerede i skumring så minsker sjansen for å oppdage gående/ridende som ikke har reflekser.

I mørket oppfattes du av bilførerne først på 20-30 meters avstand. Bærer du reflekser øker avstanden til 100-125 meter. Det kan være forskjellen mellom liv og død. Tenk også på at om vegbanen er våt eller om det regner eller snør, så syns du enda dårligere.
Det finnes ingen lov som sier at du må ha reflekser på deg eller hesten når man er ute og rir. Om du kjører skal det finnes en lykt med hvitt lys forover og rødt lys bakover, samt oransje reflekser på sidene og to røde reflekser bak.

Tester har vist at lavt plasserte reflekser som er i bevegelse oppfattes best. Beste stedet å plassere reflekser er altså på hestens bein, men jo flere reflekser man har, jo bedre. Glem ikke deg selv, rytter/kusk bør også ha reflekser på seg. Jo større refleksområde desto bedre syns man!

Forslag på reflekser ved ridning i trafikk

  • Beinreflekser, minst to, men aller helst fire - syns fra alle kanter.
  • Ridedekken med reflekser - syns bra både bakfra og fra siden.
  • Refleksbryste – syns bra både forfra og fra siden.
  • Rytteren bør minst ha refleksvest på seg, og gjerne hodelykt.

Viktig å tenke på er at levetiden på en refleks er ca 3 år. Utsettes refleksen for slitasje, for eksempel sand og grus, forkortes levetiden. Du kan teste om refleksene fungerer gjennom å henge opp refleksen sammen med en ny refleks i et mørkt rom, og lyse på refleksene med en lommelykt på ca fire meters avstand. Er den gamle reflekser merkbart dårligere enn den nye er det på tide å bytte den ut.

Spara

Ingen produkter stemmer overens med den valgte filtreringen