Stretching og massasje

strechning_massage4

Stretche og massere sin hest er mange ganger bra for hesten, men for å kunne massere og streche din hest bør du ha hjelp av en utdannet massør.

Ved hardt arbeid, overbelastning – kanskje på grunn av feil utstyr eller skade så kan musklene dra seg sammen og bli stive, det påvirker hestens bevegelser. Både ved stretching og ved massasje kan du på et tidlig tidspunkt oppdage muskelspenninger som kan gi faresignaler om hvordan hesten har det. På den måten kan du forhindre at skader oppstår.

Massasje

Med massasje forbedres blodsirkulasjonen og slaggprodukter transporteres fortere fra musklene, som gir mindre risiko for treningsverk og stølhet.
Muskelspenninger som løses opp, gjør at smerte forsvinner, bevegeligheten og evnen til å utføre et arbeid øker. De positive effektene fra massasje er mange.

Stretch

Hvis hesten stretches skal hesten ha beveget seg og være ordentlig varm i kroppen. Strecher man etter arbeid minker risikoen for treningsverk og borttransporteringen av slaggprodukter går fortere. En muskel som stretches blir mer elastisk og rammes ikke like lett av brist eller andre skader.

Litt stretching eller massering på din hest er ikke komplisert. Gjennom å strigle hesten ordentlig gir du den massasje. For å lære deg å stretche og massere hesten mer effektivt finnes det en del litteratur, filmer samt mange bra kurs du kan melde deg på.

Vil du ha hjelp?

På nettet kan du søke etter sertifiserte massører.

Spara

Spara

Ingen produkter stemmer overens med den valgte filtreringen