Stevneutstyr til hesten

Å ha en nyvasket, flettet eller nyfrisert hest med pelsglans som forhøyer strigleresultatet er en god grunn til å kjenne seg stevnefin. Det finnes mye utstyr å velge blant, men glem ikke å kontrollere hva som står i konkurransereglementet for hest, rytter og utstyr.

Schabrak finnes i mange ulike farger og utførelser, så her kan du bare velge og vrake. Innen sprang så kan du også matche schabraken med en fin hette i samme farge, da dette er tillatt i sprangklasser. Når det gjelder dressur så kan fluehette være tillatt etter spesiell dispensasjon eller dommerbestemmelser.

Pannebåndet kan løfte inntrykket og utseende til hesten. For den som vil være litt diskret finnes det pannebånd som er helt i lær men også at læret kan være lakket for økt glans. Det finnes pannebånd som har ulike fine metallenker og for den som liker bling-bling så finnes det pannebånd med glitrende Swarovski-steiner, de finnes i en mengde ulike farger. Pannebånd med perler er også noe som kommer mer og mer. Variantene på pannebånd er uendelig, bytt etter behag og du får et helt "nytt hodelag".

Beinbeskyttere varierer beroende på hvilken gren men holder på med. Innen sprang er det framfor alt sene- og kodebeskyttere som gjelder. Her finnes det en del viktige bestemmelser å holde rede på særskilt om man rir unghest. Når du konkurrerer i dressur så får hesten ikke ha noen beskyttelse på beina inne på banen men under oppvarmingen går det bra hvis du har beinbeskyttere eller bandasjer. Kontroller i konkurransereglementet hva som gjelder.

Nummerlappen skal alltid bæres av hesten når du rir eller leier den på stevneplassen. Det finnes ulike modeller på nummerlapper som er komplett med tallene 1-9 i tre oppsetninger for at du enkelt skal kunne sette opp det nummeret som din hest har fått. Har du et spesielt hodelag som du bruker når du leier hesten, så kan det være greit å ha to nummerlapper, en som du har på hodelaget når du er ute og leier og en som du kan ha på hodelaget eller schabraken når du er inne på banen – så er det ingen risiko at du glemmer å bytte om.

Hjelpetøyler får ikke brukes på dressurstevnet verken på banen eller under oppvarming. Når det gjelder sprangstevne så får martingal brukes både på banen og under oppvarming dette gjelder både ponni og hest. Bruk av øvrige hjelpetøyler under oppvarming er tillatt for hest men ikke for ponni.

Lendedekken kan brukes under oppvarming, gjelder alle disipliner.

Dekken, i et materiale som kan transportere bort fukt forhindrer at hesten kjøles ned, kan være bra å legge på hesten før og etter den har startet.

Viktig!

Det er veldig viktig at du har god kontroll på konkurransereglementet for den gren som du skal starte i, endringer og justeringer forekommer så det gjelder å holde seg oppdatert.

Spara

Ingen produkter stemmer overens med den valgte filtreringen