Stevneutstyr til rytteren

Hvilket utstyr som gjelder når du skal konkurrere varierer noe ut i fra hvilket nivå, gren og om det er ponni eller hest. For å være på den sikre siden sjekk nøye i konkurransereglementet før du starter.

Dine stevneklær kan være;

Ridejakke, med en eller to splitter. Mange jakker er tilvirket i funksjonsmateriale som gjør dem smidige og behagelige å ha på.

Ridebukser, ofte forbinder man hvite ridebukser med konkurranser men det går også bra å ha litt annen farge.

Stevneskjorte, stevnetopp eller plastrong. Det finnes mange fine stevnetopper i fine farger og modeller, det som alle har felles er at de har hvite krager. De fleste er dessuten også tilvirket i funksjonsmateriale som gjør at de kjennes freshe og behagelige å bruke. Noen er også behandlet med Polygiene som forhindrer dårlig lukt.

Hjelmen kan hvis du vil, være den du bruker til hverdags. Et tips hvordan du beholder din semskede hjelm fresh og fin er at du impregnerer den, for da tiltrekker den ikke til seg støv og smuss like lett. Oppbevar hjelmen i en hjelmveske, pose så hjelper det til å holde den fresh og fin. Har du langt hår kan det være fint å sette det opp eller bruke hårnett.

Støvler eller ridesko med støvelskaft/leggchaps uten frynser brukes oftest. For å få dine lærstøvler eller lærsko ekstra blanke, er å polere inn skokrem med en bomullsdott, la tørke, etterpoler med en ren bomullsdott og for litt ekstra finish gni med en nylonstrømpe.

Hansker bør brukes på dressurstevner men brukes gjerne også ved annen ridning, dels for å beskytte hendene men også for å få bedre grep på tøylene.

Sporer skal brukes ved dressurstevne men kan også brukes ved behov i f.eks sprang. Hvilken lengde man kan ha på sporene og hvordan kan brukes kan du lese om i konkurransereglementet.

Pisk kan brukes ved all oppvarming men i dressur får man ikke bruke pisk inne på banen. Hvilken lengde man har på pisken kommer ann på om man har ponni eller hest og om det er sprang eller dressur. Kontroller hva som står i konkurransereglementet.

Sikkerhetsvest kan alltid brukes og skal alltid brukes av barn og ungdommer opp t.o.m. 18 år når det gjelder sprang. Alltid på feltritt.

Har du et handikap så gjelder noen avvikelser fra dette, f.eks så finnes ingen krav på sporer og pisk kan brukes ved dressur, for mer info se konkurransereglementet.

Spara

Ingen produkter stemmer overens med den valgte filtreringen