Ridestøvler og ridesko

Hva man velger av ridestøvler eller ridesko er en smakssak. Ridestøvler finnes i mange ulike modeller og utførelser. Når man begynner å ri, og kanskje ikke vil legge så mye penger i utstyr, kan en kunstlærstøvel være bra, og den fungerer også på barn som fremdeles vokser en god del. Kunstlærridestøvelen tåler dessuten mer fuktighet enn en lærstøvel, selv om de tåler mye om man er nøye med å holde de rene og behandlet.

Ulike modeller ridestøvler

Hvordan type støvel man velger kommer naturligvis an på hva man liker og hvilke støvler som føles behagelig. Konkurrerer man i en spesiell gren kan det også ha betydning for valg av støvel. Dressurstøvlene bruker å være stivere og rettere i skaftet, og har de glidelås er den gjerne plassert på skrå fremme. Sprang- og allroundstøvelen er ofte mykere og mer følsomme, de kan ha snøring midt foran og glidelås bak. Når du velger støvel bør du tenke på å ikke velge en for lav støvel, skaftet "setter seg" etter en stund, og da er det lite morsomt om støvelen oppleves som for lav. Kjennes det ubehagelig med de høye skaftene i begynnelsen, kan man legge i en liten kilehæl, så slipper man gnagsår i knehasen.

Ridesko og gaiters/leggchaps

Ridestøvelen gir bedre støtte til sjenkelen i forhold til rideskoen, men vil man heller ha en ridesko, kan man velge å komplettere den med en gaiter/leggchaps for å få et støvellignende utseende. Fordelen med den kombinasjonen er at det oftere blir betydelig billigere og det kan være lettere å finne noe som sitter helt perfekt både på foten og leggen.

Vintertid, når man bruker kraftigere og grovere sko, så kan det hende at man trenger å bytte stigbøylene til en størrelse større, så ikke skoen setter seg fast i bøylen.

Stallsko og stallstøvler

Tenk på at både ridestøvler og ridesko bør anvendes ved ridning og ikke ved stallarbeid. Både såler, sømmer og glidelåser er ikke tilpasset slitasjen som blant annet gjødsel, urin og flis utgjør.

Ved stell av hest og stall er en stødig sko med en real såle å foretrekke. Det finnes vernesko med stålhette for å minimere risikoen av å bli tråkket på. Det finnes også sko som har såler som beskytter dersom du skulle være uheldig å tråkke på for eksempel en spiker og såler som beskytter mot urin og kjemikalier.

Spara

Ingen produkter stemmer overens med den valgte filtreringen