Hovpleie

hovvard3

"Ingen hov- ingen hest", heter det, og det stemmer! Pleier man ikke hestens høver og ser til at de har de bra fungerer ikke resten av hesten heller.

Du bør se over din hests høver minst én gang om dagen. Rir eller kjører du skal du kontrollere høvene både før og etter du har ridd/kjørt. Ha for vane å kjenne på hestens høver slik at kan oppdage om en av hovene kjennes varmere ut enn en annen. Det kan tyde på at alt ikke er som det skal.

Hver 6.-8. uke bør du la en utdannet hovslager se over din hests høver. Lar du det går for lang tid i mellom verking/ skoing vokser høvene for mye. Da belastes sener og ledd unødvendig.

Alle hester trenger ikke sko, men brukes hestens mye så kan det være å foretrekke å sko hesten slik at høvene ikke slites for mye.

Vintertid, når det er snø og is, kan det være bra å bruke brodder på hesten om den er skodd. En skodd hov uten brodd gjør at hesten lett sklir og risikoen for skader øker svært mye. Også på sommeren kan man trenge brodder, om man rir på gressbane, men tenk da også på at det kan være bra å anvende kopper og beskyttere for å beskytte hesten mot tråkkskader.

Tips

På Norsk Hovslagerforening sin hjemmeside kan du søke etter hovslagere i ditt fylke (www.hovslagerforeningen.no).

Spara

Spara

Ingen produkter stemmer overens med den valgte filtreringen