Sunt hestehold

Godt og sunt hestehold bygger på kunnskapen som du har når det gjelder hva som er best for hesten. Særskilt gjelder det foring, trening og daglig stell.

Har du hesten oppstallet så skal stallen oppfylle krav og rekommanderinger fra Mattilsynet, det gjelder f.eks hvilke mål på bokser, takhøyde osv som skal følges. Stallmiljøet skal være godt, hesten skal ikke utsettes for trekk, fukt, støv og støy. Du skal se til at hestene har en tørr og god seng å stå/ligge på. Går hestene på løsdrift skal det finnes et sted de kan gå for å komme unna sterk sol, regn og ruskevær. Går hestene også ute om vinteren skal det finnes en tørr og ren liggeplass til dem.

Hesten skal ha tilgang til godt og balansert for, hvis hesten ikke får fri tilgang skal hesten fores med minst tre eller flere tilfeller pr døgn. Hesten skal ha fri tilgang på vann.

Hvis hesten holdes oppstallet bør den komme ut hver dag. Den bør også gis mulighet til å gå sammen med eller ha kontakt med andre hester. Det kan gjerne være en form for sysselsetting til hestene ute i paddocken, f.eks en ball eller bjørkekvister slik at din hest ikke kjeder seg. Gjerdet skal være utformet slik at ikke hesten kan skade seg på det, eventuell el-tråd skal være strukket godt, piggtråd må ikke brukes.

Hestene har godt av å røre på seg, det er viktig at du kan tilby dem variert trening slik at de får mulighet til å bygge seg opp, bli sterke, holdbare og få utløp for sin energi.

Hesten skal ha daglig tilsyn selv om den går på beite. Du skal forsikre deg om at hesten er bra og har det godt. Lager du deg bra rutiner med alt arbeid som har med hesten å gjøre så kommer du til å få en glad og harmonisk hest – og et fantastisk utbytte.

Ingen produkter stemmer overens med den valgte filtreringen