Planlegg din rideøkt

planera_ditt_ridpass

Selvsagt kan man ri bare for moro skyld, men om man vil utvikles i sin ridning kan det være bra å planlegge sin rideøkt.

Før du begynner å ri kan det være bra å gå igjennom rideøkten i hodet; hvordan planer har du for dagen, hva vil du oppnå? Se til at du har den tiden som kreves for at du skal rekke å varme opp ordentlig, gjennomføre øvelsene og skritte ned.

Har du en unghest eller en hest i dårlig kondisjon så er det viktig at du legger inn flere korte skrittepauser.

Under de kaldere månedene så kan du for eksempel bruke et lendedekken, i alle fall ved oppvarming og når hesten skal skrittes ned etter rideøkten.

Slik kan en rideøkt se ut

  • 10 min. Skritt, først på lag tøyle, deretter på kort tøyle.
  • 10 min. Trav, lettridning med vekslende rett og bøyd spor, kontroller at hesten hører på forholdninger og drivende hjelpere. Gjør samme arbeid i galopp. Nå er hesten varm i kroppen, skritt på halvlang tøyle og la den puste litt før du begynner med selve øvelsen.
  • 20-25 min. Trene på den tenkte øvelsen, legg inn korte skrittepauser etter behov.
  • 5-10 min. Ri hesten i en litt lenger og rundere form i trav og eventuelt galopp.
  • 5-10 min. Skritt ned hestene, gjerne for hånd om muligheten finnes, slik at både du og hesten får sjansen til å puste og strekke ut. Leier du hesten kan du gjerne løsne litt på salgjorden slik at hesten enda lettere kan slappe av.

Spara

Ingen produkter stemmer overens med den valgte filtreringen