Planlegg din ridning før trening og konkurranse

planera_traning_tavling

Skaff deg en treningskalender/dagbok slik at du kan føre logg over dine fremsteg, det er både morsomt og veldig givende.

Begynn året med å gjøre en grovplanlegging over hvordan du ønsker året skal se ut når det kommer til treninger, konkurransen, hvileperioder, vaksinasjoner og hovslager.

Når du så planlegger dine treninger så kan du gjerne lage mer detaljerte ukesplaner, men lag også en plan for de kommende to-tre månedene. Få gjerne hjelp av din trener. Glem ikke og sett opp mål, ikke bare sluttmål, men også mindre delmål, slik at du kan kjenne tilfredsstillelse når du ser du er på rett vei.

Forsøk å lag en så variert treningsplan som mulig; varier arbeidet på ridebanen med turer, gymnastikkhopping, longering eller tømmelongering. Får du til en bra miks så får du gjerne en gladere og mer arbeidsvilllig hest. Selv om du har lagt en god plan må du være forberedt på og kanskje måtte endre på den. Kanskje svarer ikke hesten slik som du hadde trodd på planlagte øvelser eller kanskje kjennes hestene trøtt og lite mottakelig. Da bør du kanskje senke kravene og/eller legge inn kortere hvileperioder slik at du senere kan nå dine mål. Det kan også være helt motsatt, at du trenger å aktivisere din hest mer for å nå frem.

Å føre treningsdagbok gjør at du får en god oversikt på hvordan din hest reagerer og tar til seg trening. Du kan gå tilbake og se hvordan hesten oppført e seg tidligere – det kan kanskje være til uvurderlig hjelp. Du kan få svar og bli påmint om små detaljer som du kanskje ikke tror spille noen rolle, men til syvende og sist viser seg å ha stor betydning.

Hester er individer og krever ulike treninger og hvileperioder. Visse trives best om de får gå hver dag selv om det inneværer at de bare skrittes på tur en dag eller to i uka, mens andre vil ha en eller to hviledager for å fungere best. Man må være lydhør og lære seg hva som fungerer best for den enkelte hesten.

Har du mulighet til å sette opp en trenings- og konkurranseplan sammen med din trener, er det naturligvis enda bedre. Kanskje treneren ser at du og din hest klarer mer enn du selv tror og på den måten blir planene mer realistiske.

Spara

Ingen produkter stemmer overens med den valgte filtreringen