Westernridning og islandshestridning

western_islandshastridning

Kjenner du at du ikke vil ri klassisk engelsk ridning, men er sugen på å prøve moe annet, finnes det to ulike grener som man kan teste- westernridning og islandshestridning.

Det finnes rideskoler/utdanningsmuligheter innenfor disse grenen, for å få tips og råd for å komme i kontakt med noen i ditt nærområde kan du ta kontakt med Western Riders Association of Norway, WRAN (www.wran.no), eller Norsk Islandshestforbund, NIHF (www.nihf.no).

Westernridning

Westernridning består av ulike grener; ride-, buskaps-, ranchhest-, tids-, og oppvisningsgrener. Dette gjør at det alltid finnes en gren som passer, uansett om man vil ri rolig og balansert, eller vil ha noe med mer fart i.

De vanligste rasene innenfor westernridning er Quarter og Paint, men det finnes ikke noe spesielt krav om hesterase. Om du ønsker å teste eller utdanne deg og hesten din innen westernridning så går det bra.

Islandshestridning

Å ri islandshest er noe som lokker mange, til dels det å komme seg ut i skog og mark, men også fordi størrelsen på islandshester ikke virker avskrekkende.

Islandshester er ofte rolige, trivelige og stabile hester, men de savner som regel ikke kraft og fart. Islandshester er 4- eller 5-gjengere med gangartene skritt, trav, galopp, tølt og pass.

Om man er interessert i å konkurrere så er det som oftest gangartskonkurranser som gjelder med islandshest. Konkurransene avholdes enten på et rettstrekke eller ovalbane, og hestene skal vise at de behersker samtlige gangarter, har spennvidde i ulike tempoer og at overgangene er balanserte.

Spara

Spara

Ingen produkter stemmer overens med den valgte filtreringen