Sikkerhetsvester

Sikkerhetsvesten beskytter rygg og brystkasse ved fall, spark og klemulykker. Det støtdempende materialet i vesten fordeler trykket over kroppen så skaden minimeres.
Også her finnes det en gjeldende standard og merking. Vesten skal være CE-merket, samt ha en SS-EN 13158- merking for å oppfylle kravet. Denne merkingen tilsvarer BETA 2009-standarden. Alle Hööks' sikkerhetsvester oppfyller standardkravene.

Sikkerhetsvestene finnes i tre beskyttelsesnivåer, 1 til 3, der nivå 3 er det sikreste. Om man skal konkurrere i feltritt eller sprang og er ponni- eller juniorrytter, må vesten være nivå 3. Den skal alltid bæres ved all ridning på konkurranseområdet, fra du setter deg på hesten til du stiger av.

Å prøve sikkerhetsvest

For at vesten skal fungere optimalt er det viktig at den tilpasses til deg og din kropp, en vest må ikke være for stor. Når du prøver din vest er det best å prøve den med en tynnere genser, så vesten kommer så nære kroppen som mulig. Vesten skal dekke bryst og kragebein, og fremstykket skal gå ca 2-3 centimeter nedenfor nederste ribbein. Den skal ikke være i veien når man bøyer seg. Bakstykket skal dekke fra atlasryggvirvelen i nakken og ned til halebeinet. Prøvesitt i en sal før du bestemmer deg for en vest. Det er viktig at vesten ikke er for lang slik at den slår ned i salen og trykkes oppover. Da blir den både ubehagelig og utrygg å ri med.

En del vester har markeringer som viser om vesten sitter feil. Dette kan være fargede borrelåser eller sømmer som ikke skal vises når vesten sitter på og er riktig tilpasset. Om markeringene syntes har vesten feil størrelse. Husk på at en vest med dårlig passform mister beskyttelse og kan til og med ha motsatt effekt.

For at sikkerhetsvesten skal holde så lenge som mulig bør den oppbevares i jevn temperatur, hengende på en kleshenger.

Spara

Ingen produkter stemmer overens med den valgte filtreringen