Ridebuksens A-Å

Alla ridbyxor har sin egen kombination av form, material och funktion. Passformen är viktigast, att ridbyxan sitter bekvämt. Prova därför flera olika slags modeller och var väldigt noga med att byxan passar just din kroppsform. För även om alla ridbyxor är stretchiga varierar passformen. Små tips på vägen är att du ska kunna röra dig obehindrat, böja på knäna och gå ner på huk.

Kvalitet og egenskaper

Våre ridebukser er tilvirket i ulike materialkombinasjoner/funksjonsmaterialer slik at du kan anpasse valget ditt etter årstid og temperatur. Tenk på at du må like materialet, at det er behagelig mot kroppen. Siden kan du finne de ulike egenskapene i stoffet til ridebuksen. Om buksen er i fireveisstretch har den ekstra god passform og gir deg maksimal bevegelsesfrihet. Om du velger et funksjonsmateriale har det ofte pustefunksjon, men kan også være smussavvisende, hurtigtørkende og UV-sikker.

Visse modeller har lite spesialegenskaper. Vår ridebukse i softshell med stretch er for eksempel en varmforet ridebukse med fleece på innsiden, noe som gjør den til en populær vinterbukse. Det finnes også høyteknologiske ridebukser med Icefil som holder deg sval og transporterer bort fukt fra kroppen, Core Control Technology, som gir ekstra støtte til musklene i mage og rygg og Calf Fit System som gir leggen og ankelen støtte pluss at den lindrer trykkpunkter og friksjon i støvlene.

Funksjoner

Velg funksjoner ut i fra hva du trenger i din ridning. Silikon/PU er materialer som på ulike måter gir et bra grep ut i fra hvilke mønstre de har og hvor disse mønstrene er plassert. Om ridebuksen er helforsterket kan den være det med Daewoo eller silikon/PU. Generelt sett gir en helforsterket bukse bedre feste i salen, men det handler mest om hva du selv oppfatter at forbedrer din ridning. Den halvforsterkede buksen gir bedre grep ved knærne mens den kneforsterkede har dobbelt stoff ved knærne, et alternativ for deg som ikke ønsker grepfunksjon. 

Detaljer

Ridebuksens midje er oftest høyere bak for å unnvike ubekveme glipper og at det blir bulkete foran når du sitter i salen. Sømmene er strategisk plassert slik at du ikke får gnagsår og nede på bena er det enten elastisk materiale eller borrelåsfeste, som gjør det enkelt å holde buksen på plass. Benlengden velger du selv ettersom hva du trives med. Vi har også bukser med litt lengre ben. Praktiske lommer med eller uten glidelås og pene detaljer som fremhever looken.

Ridetights

Behagelig og smidig variant av ridebuksen med elastisk linning og ulike grep.

Chaps

Fler og fler ryttere innser hvor enkelt det er å bli rideklar uten å behøve å skifte klær. Mulighetene for chaps varierer fra å være en overtrekksbukse som holder deg ren når du møkker og pusler i stallen, tørr når du rir i regn eller snø til å gi støtte til sjenkelen og såklart at du holder deg fin. Du trenger ikke gå ned av hesten for å ta de av. Sitt i salen, dra ned glidelåsene langs benene og det regulerbare beltet i midjen.

De klassiske materialene er mocka og nappa, men i dag finnes det også modeller i varmende neopren med stretch og silikonforsterkede kne for bedre grep og vanntett nylon som er både lette å ha på og bære med seg. Om du har vanskeligheter med å finne ridestøvler som passer fungerer leggchaps kjempe bra sammen med et par ridesko.

Thermobuksen

Dette er buksen som gjør det behagelig å ri ute i kulden. Ta dem utenpå ridebuksene eller et par deilige thermoleggings og nyt stunden sammen med hesten. Vår thermobukse er helforsterket for å gi best mulig grep til salen. Den er foret, vanntett og puster. Midjen er elastisk og sømmene teipede. Glidelåsene på beina gjør det lett for deg å ta dem av og på. Om du vil ha en lettere variant når du henger på tribunen eller i stallen kan du prøve rideskjørtet. Fint, praktisk og varmende. Dette kan selvfølgelig også brukes på hesteryggen.

Ingen produkter stemmer overens med den valgte filtreringen